Formula 18 i Norge

Det var Ole-Petter Pollen og Pål Kirkebø, to kjente navn innen seiling, som stod på for å få F18-klassen med i NM. Det skulle arrangeres NM i Moss i 2010 og F18-klassen hadde aldri tidligere vært med, men Ole-Petter Pollen og På Kirkebø trente likevel hardt og prøvde å få klassen med og forhåpentligvis vinne denne. For at denne type regatta skal regnes som et NM må antall deltagere være 20 eller mer. Hans Ulrik Grünert og Eirik Gravdal fra Viken/Stavanger Seilklubb seilte inn til første plass og ble de første som stakk av med NM-tittelen i 2010. Nå kom riktig nok Pål Kirkebø og Ole Petter Pollen sterkere tilbake senere. I 2013 utmerket de seg og vant mesterskapet. De kunne ha blitt norgesmestre, men konkurransen kvalifiserte ikke for NM, da det var for få deltakere til dette.

Gjennomførte NM

Siden den gangen så forsøker fortsatt kjente, dyktige seilere innen F18 klassen å få denne klassen med i NM. Da det i 2016 bare møtte 19 båter, så ble konkurransen derfor omgjort til en vanlig klassekonkurranse. Det året ble Tim Sandberg og Sigmund Hertzberg klassemestere i F18 klassen i Larvik. Det har ikke vært lett å gjennomføre NM etter 2010, fordi det ikke har vært like lett å fylle opp med nok båter slik at klassen kvalifiserer til NM. Klassemesterskap arrangeres og mannskapene som deltar blir bare dyktigere og dyktigere til å manøvrere sine farkoster som kan komme opp i over 20 knop. Med den økende interessen for klassen og for sporten, så vil det nok arrangeres flere NM i årene som kommer. Allerede i 2017 arrangeres det NM i F18 klassen i Oslo. Arrangementet er planlagt ned til minste detalj og logistikken ligger rundt Bygdøy og Lille Herbern. Med 21 påmeldte er sjansene store for at NM kan gjennomføres.

Norske seilforeninger

Siden flere norske seilere utmerker seg internasjonalt, så øker interessen for F18 klassen også her hjemme. Med sin fantastiske mulighet for fart og med de tøffe kravene til fysikk og dyktighet hos mannskapet, så blir dette en sportsgren som krever såpass med mestring at stadig flere åpner øynene i spenning for å følge med. Og, de som tåler en utfordring til sjøs, blir kanskje fristet til å delta selv. Her er det bare hard trening og god kjennskap til F18-båten som teller for å nå til topps. Flere og flere norske seilere deltar i F18-klassen i de forskjellige regattaene verden rundt, også i F18-klassen i OL. Kirkebø og Pollen ble nummer 2 i Archipelago Raid og deltok i OL i Sydney, og de har flere sterke, svært seiledyktige, norske seilere hakk i hæl. Også svenskene viser sin seilestyrke både internasjonalt og i norske konkurranser. De inviterer også de norske seilerne til å delta på sine regattaer som gjerne arrangeres i juli/august. Fart og spenning vil nok alltid trekke både dyktige folk og interessert publikum. F18 klassen er nok her for å bli.