De største Formula 18 hendelsene

De største F18 hendelsene i 2017 er soleklart de store konkurransene som går av stabelen verden rundt. Flere av dem er oppkalt etter det populære F 18-designet Hobie Tiger. Blant annet mesterskapet i Sør-Afrika, The Hobie Tiger South African Championships. I Sør-Afrika seilte de i 4 dager i nydelige omgivelser ved Langebaan Lagoon. Her har det tidligere vært arrangert Hobie 16 Worlds i 1991 og Tiger Worlds i 2008. Også nydelige Fiji arrangerer regatta for F18-klassen under navnet 2017 Fiji Hobie Challenge & Oceania. Denne konkurransen starter og slutter på øyen Mana som ligger vest for Nadi og som er et tropisk paradis omgitt av hvite sandstrender og krystallklart vann. I Nord-Amerika har arrangørene flyttet 2017 North American Hobie Mini Mega til New Jersey og der gjennomføres regattaen i august. I Europa så har konkurransene startet allerede i april, men sesongen har fortsatt en hovedvekt på juli / august. Her er det Italia og Frankrike som er de fremste til å fremme F18–klassen, men det arrangeres flere og flere konkurranser i resten av Europa også. Klassen blir representert i French Hobie National Championships, National regatta, Hobie Super Sail Tour, International Austrian Championships, Kiel Week, Hobie 16 Portuguese Nationals, Hobie Multi-World Championships osv. Særlig EuroCat er en stor konkurranse for denne klassen. Det at klassen også er akseptert i OL gjør at de årene OL arrangeres, så blir dette automatisk den største hendelsen.

Andre arrangementer

Det er ikke bare franskmenn og italienere som liker farten til båtene i F18-klassen, også dyktige seilere i Skandinavia har sine egne regattaer som gjerne blir arrangert i august. Ser du på øyene vest for Norge, Storbritannia, så arrangeres det også der mange konkurranser for F18 klassen. Datchet Catamaran Open, EuroCat, Minnis Bay Cato pen, Round Texel, Thorpe Bay Sailing Club, Solent Forts Race, East Coast Piers Race, Stokes Bay Open, Whitstable Forts Race, Weston Catamaran Open og Grafham Water Cat Open er bare noen av alle konkurransene som arrangeres der. Kanskje ikke så rart, når du ser på kartet. Likevel ser Storbritannia også østover mot Skandinavia så når 2017 Worlds arrangeres i Danmark kommer det nok deltakere fra Storbritannia. For Norge sin del så er det nok konkurransene i Middelhavet og konkurransene i Norge, Sverige og Danmark som lokker aller mest. Selv om det sikkert ikke er så mange som takker nei til å seile ved Fiji eller Sør-Afrika.

Konkurranser i Norge

I Norge arrangeres Helly Hansen Skagen Race, Bohusracet og NOK. Sesongen starter med en påskesamlinger rundt om i landet og har en hovedvekt i juli og august. Vårspretten for joller starter i Stavanger i april. Og, tro det eller ei, noen steder kvalifiserer båter designet for F18 klassen som jolle. Er du sulten på å få prøve en F18, så kan det være en idé å delta på Gøy på Vannet uken der seiling presenteres for alle.